Paste cu sos de busuioc si iaurt

de Ela68 in Paste, 20 Iun 2013 | 7909 vizualizari

 

O varianta rapida de manare sunt aceste paste. Putem folosi paste proaspete facute in casa, sau daca nu, cele cumparate. Sosul se pregateste la robot, deci nu ne ramane decat se le amestecam si sa le servim imediat. Este de fapt un sos pesto, la care am adauga putin iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste ( reteta de paste proaspete aici )
  • 1 legatura mare de busuioc, sau doua daca sunt mici
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri muguri de pin
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 150 gr iaurt
  • sare
  • 50 gr parmezan ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de busuioc si iaurt:

Pastele se fierb conform indicatiilor de pe pachet, sau, daca folosim paste proaspete, 4-5 minute. Le mai gustati din cand in cand si opriti focul cand vi se par facute. Apoi le strecuram si nu le dam cu apa rece, preparam sosul si-l turnam peste paste cat inca sunt fiebinti, astfel sosul adera mult mai repede la paste.

Pentru sos, turnam in blender toate ingredientele, mai putin parmezanul  si pulsam de cateva ori pana se omogenizeaza.

Il amestecam cu pastele si servim cu parmezan deasupra. Sunt preferatele mele !

TIPS-URI

1

ingredientele pot varia ca si cantitate, unii poate prefera mai mult parmezan, sau altii, mai mult usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de busuioc si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos de smantana